Bulgarije 2018/2

Gepubliceerd op 27 juni 2018 om 21:06

Zoals het de hele week zal blijven, is het warm en zonnig. In de tuin van een vriend van Ilyan wordt het schuilhutje opgezet tussen de bomen. Ilyan blijkt deze week erg veel vrienden te hebben. Heel Bulgarije is zijn vriend. Al snel klinkt uit de luidspreker het gezang van de groene specht. De zwarte specht kan ik net vanuit mijn ooghoek zien, maar die krijg ik niet goed voor de camera.

Vervolgens word ik naar het Hoprestaurant gebracht. Het tentje wordt opgezet naast de mestvaalt en tussen de hierbij behorende geur en vliegen ga ik zitten. Dit is echt hardcore. Ilyan vertrekt direct, wat ik wel begrijp. De mestvaalt blijkt een bron van voedsel voor allerlei soorten vogels.  Plotseling hoor ik een vreemd geluid achter mij, wat van de hop afkomstig blijkt te zijn. Ik hoor hem wel maar zie hem niet. Dan komt hij vlak voor mij zitten en doet zich te goed aan de overvloed aan insecten. Hij komt naar mij toe en gaat op mijn lens zitten. Dat is ook weer niet de bedoeling. Terug naar het hotel, de foto's uploaden, eten en dan is het weer tijd voor de middagsessie.

Deze middag gaan we op zoek naar de koekoek. Ondanks de verwoede poging van Ilyan om hem met de geluiden te lokken, laat hij zich niet zien. Niet zo erg, want vlak voor mij zit een verliefd bijeneter paartje die druk in de weer zijn: eten en paren. Vervolgens nog weer even proberen om de draaihals te lokken. Deze keer met succes. Wat een bijzondere vogel! Een zeer goede schutkleur zodat hij bijna niet te zien is tegen de achtergrond van de boom. Vanwege het opkomend onweer moeten we haastig deze plek verlaten. Een mooie dag met een goed gevulde geheugenkaart.

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.