Bulgarije 2019

Gepubliceerd op 30 juni 2019 om 14:49

Van 14 t/m 21 juni ben ik weer naar Bulgarije gegaan. Iets later dan vorig jaar. Weer geboekt via  www.wildpix.nl .Vorig jaar waren de meest vogels nog niet aan het nestelen; nu wel. De organisatie was weer prima. Toen in aankwam in Boekarest stond de taxi klaar die mij naar het hotelletje bracht, net over de grens in het natuurpark Rusenski Lom. Ik werd vriendelijk ontvangen met een prima maaltijd. De volgende dag ontmoette ik mijn gids voor die week Iliyan Valchanov.  's Morgens namen wij mijn wensen en de mogelijkheden door voor die week. De eenvoudige hutten (niet meer dan een paar palen met een doek er overheen gespannen) functioneerden prima. Soms gebruikte ik de mobiele hut. Iliyan had een nest van een hop ontdekt in een holte van een afgebroken stuk muur. Hij vond het maar niks. De achtergrond van stenen was niet naar zijn zin, maar ik vond de locatie juist bijzonder. Met de mobiele hut nam ik plaats tussen de brandnetels en heb er twee dagdelen doorgebracht terwijl d e hop af en aan vloog met insecten voor haar jongen.  Mooie vliegbeelden kunnen maken.

Natuurlijk ook mooie foto's kunnen maken van bijeneters, scharrelaars, wielewaal en een draaihals. Het is altijd te hopen dat een tweede bezoek aan dezelfde plek geen teleurstelling wordt.Dat was zeker niet het geval. De begeleiding was perfect en ik sluit een derde reis zeker niet uit. 

Een ander hoogtepunt was wel weer de visvijver. Met het waadpak aan een paar uur door het water lopen/kruipen in een drijvende schuilhut. Een heel bijzondere ervaring om vanuit het water en vanaf een erg laag standpunt, van alles te kunnen fotograferen. Kikkers en libellen waren overal. Een grote karekiet die een kikker eet,  de jonge doodaards die kleine kikkertjes kregen aangereikt van moeder, een woudaapje, een kwak, ringslangen en een dwergaalscholver.  De meeste dieren kon ik tot op een paar meter benaderen. Om 05.30 uur kroop ik door het water en om 11.00 uur stond Iliyan weer aan de kant om mij, drijfnat want het waadpak was lek, weer op te halen. Drie dagdelen heb ik daar doorgebracht. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.