Mallorca

Gepubliceerd op 1 augustus 2021 om 10:14

Bijna twee jaar lang kon ik, vanwege de pandemie, niet naar het buitenland om te fotograferen. In juli 2021 ben ik voor het eerst weer op reis geweest. Niet om te fotograferen, maar om met mijn teer beminde vakantie te vieren. Het bloed kruipt echter....... Dus toch mijn camera mee genomen en met het boek "Vogels kijken op Mallorca" van Luc Hoogenstein onder de arm,  afgereisd naar Mallorca. Een leuk informatief boekje over de natuurgebieden op het eiland. De natuurgebieden worden goed en duidelijk beschreven waarbij de  nadruk vooral op het vogelen ligt. Maar het bevat ook veel informatie over mooie wandelingen. Dus ook een aanrader als je naar Mallorca gaat met iemand die niet de hele dag wil fotograferen.

Het was warm en het licht was knetterhard. De enige mogelijkheid om een behoorlijke foto te maken was in de vroege ochtend of 's avonds laat. Een prachtig gebied met veel fotomogelijkheden is 'S Albufera in het  noorden. Een groot natuurreservaat  vooral bestaand uit  moeras. In het gebied is een aantal observatiehutten geplaatst. Je fotografeert wel vanuit een behoorlijk hoog standpunt, maar de vogels komen soms op ooghoogte in de struiken voor de hut. Het grote nadeel is dat het natuurreservaat pas om 9.00 uur open gaat voor het publiek. Duidelijk te laat voor een goede belichting. Zeker omdat de contrasten groot zijn: zwarte ibis, steltkluten en zilverreigers samen voor de hut. Onmogelijk om die die vogels goed te belichten. Later in de week ben ik weer geweest en ben ik vroeg langs het hek gelopen om bij zonsopgang in een van de hutten te kunnen zitten. 

In de bergen lopen veel wilde berggeiten. Ook dit biedt goede fotomogelijkheden. Sommige zijn redelijk tam en zijn goed te benaderen, anderen zijn schuw en blijven ver bij je vandaan. Een geit op een rots, waarbij de omgeving in beeld is gebracht, levert mooie beelden op, zoals de foto hiernaast.

 

Een prima eiland om te wandelen, van de natuur te genieten en te wandelen. Voor natuurfotografie is de zomer niet zo geschikt vanwege het harde licht. Het voor- en najaar is een betere periode. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.