marken 2022

Gepubliceerd op 3 april 2022 om 20:42

Ieder jaar boek ik de fotohut in Marken. Telkens een fantastische  ervaring. In de middag word je door de eigenaar naar de hut gebracht en de volgende ochtend om 11 uur word je weer opgehaald. Ik slaap dus in de hut, een bouwkeet, die in een drassig weiland staat en waar het een drukte van belang is met allerlei weidevogels. Slaapzak en eten mee en natuurlijk een volledige camera uitrusting. Het is 31 maart en de volgende dag wordt er sneeuw verwacht! Dat belooft een bijzondere dag te worden. Een kans op grutto's in de sneeuw!

Het regent en de tureluurs en grutto's zijn druk aan het foerageren en paren. Als het donker begint te worden berg ik mijn camera op en houd het voor gezien. Vorige week zat ik nog met mijn T-shirt in de tuin. Nu lig ik in een dikke slaapzak met een thermo-onderbroek, dikke spijkerbroek, regenbroek, twee paar sokken, drie truien en een dikke winterjas in een slaapzak en heb het nog steeds koud. De wind giert om de hut en de luiken klapperen. De volgende ochtend nog geen sneeuw. Ik zie op mijn telefoon het weerbericht: in heel het land een dikke laag sneeuw, behalve in Marken. Daar regent het. 

Het stormt en het is erg koud. Het regent en de sneeuw, die aan het einde van de dag is voorspeld, blijft uit. Slobeenden komen tot vlak voor de hut en dat levert mooie beelden op vooral omdat je vanuit een erg laag standpunt kunt fotograferen.

Ik word wakker tussen duizenden brandganzen. Een bijzondere ervaring. Voorzichtig breekt de zon door en het licht wordt iets beter, maar mijn hoop op bijzondere foto's van weidevogels in de sneeuw verdampt. Toch weer een speciale ervaring gehad in deze bijzondere hut. Zeker een aanrader. Volgend jaar weer, maar dan boek ik een maandje later.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.