wildpark

Gepubliceerd op 22 september 2019 om 16:37

Sommige natuurfotografen zijn erg streng in de leer en willen alleen wildlife foto's maken. Het is natuurlijk fantastisch als je in de vrije natuur een prachtige foto kan maken, maar het gaat mij meer om de foto en niet zozeer hoe deze tot stand komt. Onlangs was ik in het wildpark Anholter Schweiz net over de grens in Duitsland. Even rijden en vroeg op om daar op tijd te zijn. Dat was zeker de moeite, want om 9 uur was ik de enige in het park. Daar leven de dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving in een prachtig bos. Wolven, lynxen, beren en otters. Het is moeilijk om een lynx in het wild te fotograferen en zelfs hier is het een uitdaging. Je moet echt op zoek in hun ruime verblijf. Een paar jongen speelden met elkaar, wat erg leuk was om te zien, maar verdwenen ook steeds weer uit beeld. Hoewel het mooi en zonnig weer was, verscholen de meeste dieren zich in het donkere en dichte bos, waardoor ik vaak moest fotograferen met een hogere iso dan mij lief was. 

Het verblijf van de steenmarter was minder spectaculair. Een tijd geleden heb ik een hele nacht in een hut gezeten om een steenmarter te fotograferen, zonder succes. Nu ging het wat makkelijker, maar toch ook niet eenvoudig deze snelle diertjes goed op de foto te krijgen. Met een forse onderbelichting van zeker 2 stops lijkt de foto 's nacht te zijn genomen. Het voordeel is dat ik kon fotograferen met een iso van 280, waardoor de ruis beperkt blijft.

Prachtig is het verblijf van de otters. Een grote waterpartij met riet en veel begroeiing om zich in te verschuilen. Ik heb er zeker een uur gestaan en het duurde erg lang voor ik een otter had gespot. Uiteindelijk kwamen een paar tevoorschijn en het werd mij al snel duidelijk waarom. Het bleek voedertijd. 

Ik kan een bezoek aan dit mooie park aanbevelen. het is er rustig en je hebt alle gelegenheid om mooie foto's te maken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.