fotohut Alblasserwaard

Gepubliceerd op 20 januari 2019 om 17:15

Op de website van de hut www.fotohut-alblasserwaard.nl had ik al gezien dat een grote gele kwikstaart een paar keer was gesignaleerd voor de hut. Op het ijs in de vijver hipte hij/zij even langs.

Op 18 januari 2019 heb ik de fotohut in Alblasserwaard (Groot Amers) gehuurd. Ik ben hier vaker geweest en het is altijd weer een feest. Een van de meest luxe hutten die ik ken. Verwarming, elektriciteit, een wc, koffie en thee en versnaperingen voor € 5 extra. De hut ligt op een industrieterrein en dat lijkt een beetje vreemd. Veel lawaai en een wat bijzondere entree, achter een wijnhuis. Maar als je eenmaal in de hut bent zie je een prachtige setting. Twee grote vijvers in een mooi natuurgebied. Veel verschillende soorten, waaronder roofvogels, ijsvogels en veel bosvogels.

Vandaag zat het niet zo mee. Ik had mij net geïnstalleerd toen een mannetjes sperwer aan kwam vliegen. Hij was binnen een paar minuten weg en heb verder geen roofvogel meer gezien.  Ook de ijsvogel liet zich niet zien vandaag.  Wel heeeel veel vinken. Ik heb maar daar maar op gericht en geprobeerd ze vliegend in beeld te brengen. Een hele uitdaging met  weinig licht. Je moet toch zeker een sluitertijd hanteren van 1/1000 sec. Toch is het redelijk gelukt. Bekijk de resultaten op onderstaande link.

Tot mijn verrassing kwam plotseling een fazant langs. Wat een prachtige vogel is dat. Schitterende kleuren en het lukt niet vaak om ze van zo dichtbij te fotograferen.

 

Ondanks het uitblijven van de ijsvogel en roofvogels toch weer een prachtige dag gehad in Alblasserwaard. Een aanrader.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.