Fotohut Rucphen

Gepubliceerd op 15 juli 2018 om 11:02

Ik moest zeer vroeg uit de veren (om maar even in stijl te blijven) om rond 7.00 uur in Rucphen te zijn.  Met de prima routebeschrijving, zigzaggend door het bos, kon ik de vogelhut makkelijk vinden. `In het weekeind is de hut zelfvoorziend`, werd mij in de e-mail door de eigenaar Gerwin te kennen gegeven. Dat betekent dat ik zelf het voer moet neerleggen. Dat is juist prettig, omdat ik dan zelf een beetje kan bepalen waar ik de vogels wil hebben om goede foto's te kunnen maken. Maar ik moet ook de prooi voor de roofvogels zelf plaatsen. Dat is wel een dingetje voor een vegetariër. De dode duif ligt in de hut en ik moet met behulp van een elektrische schroevendraaier de prooi met schroeven vastmaken zodat de roofvogel niet direct er met de buit vandoor gaat. Een fijne klus is het niet, maar je moet er wat voor over hebben.

Het is een mooie, comfortabele en ruime hut. Ik heb mij net geïnstalleerd als een buizerd komt aanvliegen. Schitterend om zo'n imposante vogel van dichtbij te zien. Het nadeel van het fotograferen door spiegelglas is dat je wel licht verlies. Als het onderwerp zich dan ook nog in de schaduw bevindt ben je wel aangewezen op een hoge ISO. Deze foto is genomen met een ISO 12800. In Lighroom kan je de ruis wel reduceren, maar een topfoto is het niet. Even later gaat de buizerd in een boom zitten en hij komt niet meer voor de hut.

 

Het is vandaag erg warm en volop zon. De hut zelf is wel lekker koel, maar het licht is hard en vooral in de middag is dat niet ideaal om mooie foto's te maken. Veel contrast en harde schaduwen. De hele dag zie ik badderen vogels, vinken, appelvinken, veel mezen en merels. Toch leuk en als ik thuiskom zie ik dat er 1800 foto's op mijn geheugenkaart staan. Ik heb dus nog wel wat werk te doen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.