Fotohut Huizen

Gepubliceerd op 21 juli 2018 om 10:53

Meestal ga ik alleen naar een schuilhut om te fotograferen. Vroeg op en genieten van wat er zo al voor de hut komt. Tevreden als ik met een paar bijzondere foto's thuiskom. Deze keer neem ik een maatje mee. Om 7.00 uur spreken wij af en zoals altijd is Derk Jan precies op tijd om ons naar de schuilhut 2 in Huizen te brengen. Deze hut richt zich vooral op roofvogels, maar ik heb hier eerder ook bijzondere soorten gezien, zoals de waterral. Nu heb ik mijn hoop gevestigd op roofvogels. Altijd een bijzondere belevenis om deze machtige dieren van zo dichtbij te zien en te kunnen fotograferen. In de hut zijn twee schommelkoppen aanwezig en je hoeft dus niet zelf een statief of rijstzak mee te nemen. Het is warm en zonnig weer, dus je kunt goed fotograferen met een snelle sluitertijd en een lage ISO. In het begin wat `gewoon werk'. Niet dat ik de mezen en de vinken niet waardeer, maar ik kom voor de roofvogels. Ik heb nu wel genoeg foto´s van mezen in bad en op een dennenappel.  De uitdaging is om van deze mooie vogeltjes toch een bijzondere foto te maken. Wij worden niet teleurgesteld. Er landt een havik die in alle rust een prooi opeet. De hele ochtend kunnen wij genieten van zijn aanwezigheid. Na even weg te zijn geweest, komt hij terug om bij de vijver te drinken. Toch leuk om het enthousiasme met een fotomaatje te delen.  Een mooie dag.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.