Fotohut Schaijk

Gepubliceerd op 10 november 2018 om 11:15

Vrijdag 9 november 2018 rijd ik ´s Morgens vroeg richting Brabant. Ik heb een hut gehuurd in Schaijk. Deze hut staat op het privéterrein van Ronald de Witte in een mooi afgesloten stuk bos. Ik kan vooral roofvogels verwachten, maar zie op internet dat ook heel vaak een appelvink wordt gezien. Mooie foto´s maken in een schuilhut is wel een uitdaging. Om niet de standaardfoto te maken van een koolmees of pimpelmees met een stukje helgroen mos (zoals de foto hiernaast), is niet zo eenvoudig. Je herkent een foto die in zo´n hut is gemaakt direct. Best leuk, maar als je al 200 dergelijke foto´s hebt, wil je wel eens iets anders. De herfstkleuren geven wat meer mogelijkheden. Bij de hut stond een verdord naaldboompje, waar de vogels veelvuldig inzaten. Met een mooie achtergrond lukte het toch om eens iets anders te maken.

Hij nam het er van een bleef ongeveer 10 minuten in de vijver, zodat ik een behoorlijk aantal foto´s kon maken. Hij had totaal geen interesse in de prooi die ik zo zorgvuldig had vastgemaakt. In de middag hoorde ik vlak bij een Buizerd, maar die liet zich niet zien. Ik besloot naar huis te gaan, toen het een beetje donkerder werd en ik was aangewezen op een hoge ISO. Alles ingepakt. Nu nog die vieze duif opruimen. Een klusje waar ik de hele dag tegenop had gezien. Toen ik uit de hut kwam, zag ik een grote Buizerd zich tegoed doen aan de prooi. Direct vloog hij weg. Ik baalde dat ik hem had gemist, maar kwam toch thuis met een paar mooie plaatjes.

 

Bij aankomst moest ik eerst een dode duif neerleggen als prooi voor de roofvogels. goed vastmaken met Tyraps. Een vies klusje, maar je moet er wat voor over hebben. Al snel hoorde ik een Sperwer, maar zag niets. Ik had mijn camera ingesteld op de prooi en zag ineens dat ik de vijver voor de hut een Sperwer zat. Ik had hem niet zien aankomen. Een indrukwekkend gezicht als een grote roofvogel op een paar meter afstand van je zit.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.