wasberen in de Eifel 2

Gepubliceerd op 13 juni 2024 om 09:35

Begin mei 2024 ben ik met Andius naar de Eifel geweest om, net als in 2022, wasberen te fotograferen bij Leo Boon in de Eifel (Duitsland). Vrijwel nergens is het mogelijk om vanuit een fotohut in de nacht wasberen te fotograferen. Vorige keer hebben wij mooie beelden kunnen maken en het was een bijzonder leuke ervaring. Ook nu weer hebben we twee nachten geboekt. Leo heeft een nieuwe hut gebouwd en de setting is ook volledig vernieuwd.

De setting is veel rustiger dan voorheen en wat mij betreft hierdoor een stuk verbeterd. Wij hadden een paar weken eerder geboekt, maar Leo had wat problemen met de levering van het spiegelglas.  De hut was daarom nog niet gebruiksklaar. Toen het glas wel werd geleverd, was één ruit stuk. Wij moesten het dus doen met een kleiner ruitoppervlak dan uiteindelijk de bedoeling was, maar  desondanks hadden wij voldoende plek voor de camera's en voldoende zicht op de setting.

Deze keer kregen wij niet alleen de wasberen en de boom-en steenmarters op bezoek, maar ook een vos. Een fantastische belevenis om een vos in de nacht te kunnen fotograferen. Andius en ik hebben twee mooie dagen gehad en genoten van de gastvrijheid van Leo en de mogelijkheid om mooie beelden te maken in een fijne hut met een fraaie setting. Een echte aanbeveling. 

Reactie plaatsen

Reacties

Rob Luik
een maand geleden

Mooie foto's Ed, en leuk om een keer in de nacht te fotograferen.